Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı: Erdek'in bir turizm anlayışı ve sistemi yok”

Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı:  Erdek

Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, ilçedeki turizm anlayışını eleştirdi.
Erdek turizminin eski canlılığına dönmesi için bu sektörde bulunanların hizmet kalitesini yükseltmeleri ve hizmetin kalitesine göre ücret isteme sistemini yaşama geçirmeleri gerektiğine işaret eden Sarı, şunları söyledi:
“Şu anda Erdek’teki pansiyon ve oteller, belediyeye bağlı hizmet vermeye çalışıyor. Bu sistem doğru değildir. Bu pansiyon ve otellerin, Balıkesir İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü’ne bağlanması ve onların denetiminde, puantaj ve yıldızlama sistemine geçmesi gerekir. Hâlen Erdek’te, belediyeye bağlı hiçbir otel veya pansiyonun yıldızı bulunmamaktadır. Böyle sistem ve turizm anlayışı olmaz.”
Turizm olgusunun, doğanın Erdek’e verdiği bir lütuf olduğuna dikkati çeken Sarı, “Ancak Erdek, yıllardır bu doğa harikasını bilinçsizce tüketti. Üstüne hiçbir şey koymadan, babadan oğula geçen, her çeşit denetimden uzak bir turizm anlayışıyla turizmcilik olmaz” diye konuştu.

Erdek’te turizmin gelişmesi için mülki amirinden yerel yönetimine, sivil toplum örgütlerinden ilçede yaşayanlara dek herkesin el ele vermesi gerektiğine dikkati çeken Sarı, şöyle konuştu:
“Erdek’te yaşayanların kişi başına düşen gelirlerini mutlaka artırmalıyız. Bu ilçenin iki gelir kaynağı var. Biri zeytincilik, diğeri ise turizm. Son yıllarda zeytinciliğin durumunun iç açıcı olmadığı ortada. Öyleyse geriye sadece turizm kalıyor. Erdek, turizmde artık kendini yenileyerek, çağa ayak uydurmalıdır.”
ÜYELERİMİZİN İŞYERLERİNE PLAKETLER KOYACAĞIZ
700’ün üstünde üyeleri bulunduğunu vurgulayan Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, şunları söyledi:
“Önümüzdeki günlerde üyelerimizin işyerlerinin kapılarına, onlarla yapacağımız % 5’lik imtiyaz anlaşması karşılığında Odamıza üye olduklarını belirten plaketler koyacağız. Biz, Erdek’te turizmin gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz ama bu konuda tüm Erdek el ele vermedikçe bunu gerçekleştirmek olanaksızdır. Çünkü turizmde hizmetin sınırı yoktur. Bu arada Bandırma Ticaret Odası ile de koordineli çalışmalar gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”
Yasa ve yönetmelikler gereğince ilçedeki pansiyonların fiyatlarının esnaf odaları, fırınlardaki ekmeklerin fiyatlarının ise Oda olarak kendileri tarafından verilmesinin mantıklı bir açıklaması olmadığını vurgulayan Sarı, “Bugün Erdek’te, ne pansiyonlar, ne de fırınlarda denetim hiç yok” dedi.

Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli